(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Maso na houbách

Potřebné ingredience
Hovězí maso (může být i vepřové), sádlo, máslo, cibule, čerstvé houby nebo žampióny, sůl.
Postup přípravy
V hrnci rozpustit sádlo na něj dát najemno pokrájenou cibulku, ale jen maličkou, aby nepřetloukla chuť hub nebo se vůbec dávat nemusí. Když zesklovatí, tak přidat plátky masa, posolit a obdělat. Dále přidáme houby nakrájené na plátky, dávám poměrně velké množství, pokud dělám ze žampónů, pokrájím celou větší vaničku. Osmahnu s masem a trochu podliji, dusím, dokud maso není měkké. Voda by v této fázi měla být prakticky vyvařená a měla by být už jen šťáva, tu dochutím (přisolím) a zjemním čerstvým máslem, to zároveň šťávu trochu zahustí. Maso lze připravit i v tlakovém hrnci, je to rychleji hotové. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Sheeni13
(upraveno)
23. 8. 2010, 7:27
Měli jsme v sobotu k obědu s rýží.
Super mňamka a hlavně bez práce! Díky





nahlásit

monka
(upraveno)
26. 8. 2010, 9:14
@Sheeni13
Také je to naše oblíbené jídlo, jsem ráda, že chutnalo

nahlásit
dubca
(upraveno)
14. 2. 2010, 10:52
Dobrý den. Včera jsem uvařila tuto mňamku a je SUPER!!!
Díky za inspiraci.




nahlásit

monka
(upraveno)
15. 2. 2010, 9:19
@dubca
Děkuji za pochvalu a budu ráda, jestli ještě nějaké moje recepty vyzkoušíte

nahlásit

Simona07
(upraveno)
14. 1. 2010, 9:45
Výborné, dělala jsem včera. Díky za tip. Síma




nahlásit

monka
(upraveno)
14. 1. 2010, 12:52
@Simona07
Jsem moc ráda, že Vám chutnalo

nahlásit